شاید خیلی از کارشناسان حوزه سلامت، مهمترین اقدام وزیر بهداشت دولت تدبیر و امید را اجرای طرح تحول سلامت بدانند، اما مسلما سیدحسن هاشمی چهره دیگری نیز در بین مردم دارد. چهرهای ملموستر و شاید روزمرهتر که در پی سالها بیتوجهی وزیران بهداشت سابق به مقوله امنیت غذایی، این روزها وزیری در مصدر امور قرار گرفته که به این فکر این مشکل افتاده است. تاکید سید حسن هاشمی بر امنیت غذایی مردم در ماجرای استفاده از پالم در لبنیات اولین نمونه از این دست بود که به شدت در جامعه بازتاب داشت. پس از پالم نیز وزارت بهداشت موضوع ممنوعیت خمیر مرغ به کار رفته، در تولید سوسیس و کالباس را مطرح کرد.
هاشمی در همایش روز ملی دامپزشکی نیز بار دیگر بحث امنیت غذایی مردم را مطرح کرد و خواستار همکاری بیشتر بین بخشی برای ارتقای این موضوع شد.
وی با تاکید بر همکاریهای اثربخش میان سازمان ملی استاندارد، وزارت بهداشت و وزارت جهاد کشاورزی، افزایش عمیقتراین همکاریها را باعث افزایش امنیت غذایی، ارتقای سلامت افراد جامعه، کاهش بار بیماریها و افزایش طول عمر افراد جامعه دانست.وزیر بهداشت از اینکه نظارت بر کشتارگاهها، مراکز دامی و تولید موادغذایی بر عهده خود تولید کنندگان است، انتقاد کرد و گفت: «باید بخش نظارت و تولید دو حوزه جدا از هم باشند تا نظارتها بهتر صورت گیرد.»وی از دولت و مجلس خواست تا برای جداسازی این دو بخش از یکدیگر اقدام کنند و با بیان اینکه نباید سودآوری و منافع اقتصادی تولید کنندگان، مانع نظارت درست آنها شود، افزود: «لازم است افرادی جهت نظارت بر کشتارگاهها، مراکز دامی و مراکز تولید مواد غذایی به کار گرفته شوند که سلامت مردم مهمترین دغدغه آنها باشد.»
هاشمی تغییر سبک زندگی را بیشترین عامل مرگومیر در افراد جامعه ذکر کرد و افزود: «دامداران، تولیدکنندگان مواد غذایی و دامپزشکان با اصلاح تغذیه دام و اصلاح تولید مواد غذایی میتوانند در پیشگیری از ابتلا به برخی بیماریها نقش ویژهای داشته باشند.» وزیر بهداشت انتقاد کمرنگی نیز از جامعه دامپزشکی و تولید کنندگان مواد غذایی و پروتئینی کرد و گفت: «وزارت بهداشت توقع داشت که برای حذف روغن پالم موجود در برخی از مواد لبنی همکاری و حمایتهای بیشتری از سوی جامعه دامپزشکی و تولید کنندگان صورت گیرد.»
او بار دیگر مبحث امنیت غذایی را این بار در محصولات گوشتی را پیش کشید و با بیان انتظار وزارت بهداشت برای حمایت موثرتر تولیدکنندگان مواد غذایی و پروتئینی از سلامت مردم، گفت: «لازم است باقیمانده سموم و ذخایر آنتیبیوتیکی در برخی از مواد گوشتی حذف شود.» هاشمی سلامت را به عنوان یکی از مهمترین اولویتهای در دستور کار دولت ذکر کرد و با ابراز خشنودی از شکل گیری چنین نگاهی در دولت، خاطرنشان کرد: «این فرصت خوبی است تا وزارت بهداشت و وزارت جهاد کشاورزی در حوزه امنیت غذایی، تعامل بیشتری داشته باشند. بر این اساس وزارت بهداشت از هیچ همکاری و همراهی در جهت موثرتر و بهتر شدن فعالیتهای این وزارتخانه دریغ نخواهد کرد.»